Μια μπανάνα κολλημένη στον τοίχο αξίας 120.000 δολαρίων, το νέο έργο του Μαουρίτσιο Κατελάν

POP UP TEAM
/
5 Δεκεμβρίου, 2019

Ο διάσημος για το τολμηρό και εικονοκλαστικό του έργο Ιταλός εικαστικός Μαουρίτσιο Κατελάν παρουσιάζει στην έκθεση της Art Basel Miami Beach το πρώτο έργο που δίνει σε μεγάλη φουάρ τέχνης εδώ και 15 χρόνια – και είναι απλά μια μπανάνα κολλημένη με γκρίζα ταινία στον τοίχο, αξίας 120.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γκαλερί Perrotin όπου εκτίθεται, το έργο αποτελεί μια «διερευνητική προσέγγιση σχετικά με τον τρόπο που εκχωρούμε αξία στα αντικείμενα».

Η ιδέα για το έργο ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο όταν ο Κατελάν αναζητούσε υλικά για να δημιουργήσει ένα γλυπτό σε σχήμα μπανάνας. Πειραματίστηκε με διάφορα μοντέλα – ένα από ρητίνη, ένα μπρούτζινο – μέχρι που κατέληξε στην ιδέα μιας αληθινής μπανάνας, την οποία βρήκε τελικά σε ένα οπωροπωλείο στο Μαϊάμι. 

Τίτλος του έργου είναι “Comedian” και σύμφωνα με την γκαλερί που το παρουσιάζει, οι ενδιαφερόμενοι συλλέκτες θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι δεν υπάρχουν σαφείς οδηγίες για την μακροπρόθεσμη συντήρησή του: «Αν η μπανάνα ωριμάσει και πιάσει μούχλα κατά την έκθεσή της, θα ληφθούν επιτόπου οι σχετικές αποφάσεις».

maurizio cattelan banana 1024x600

 

Δείτε: 

Με στοιχεία από την Art Newspaper, via

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved