«Όλοι λένε ότι θέλουν να μείνουν για πάντα στις διακοπές, μέχρι να μείνουν στα αλήθεια»

Μία τελείως σουρεαλιστική κατάσταση ζει ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Νότια Αφρική, το οποίο πήγε στις Μαλδίβες για το ταξίδι του μέλιτος και «ξέμεινε» εκεί με μοναδική συντροφιά το προσωπικό του 5άστερου ξενοδοχείου όπου διαμένει.

Αλλά ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Ο Raul και η Οlivia De Freitas παντρεύτηκαν την τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου και έφτασαν στις Μαλδίβες στις 22 του μήνα με σκοπό να μείνουν στον δημοφιλή εξωτικό προορισμό για μία εβδομάδα. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, για την ακρίβεια χωρίς τον κορονοϊό, το ξέσπασμα του οποίο ακύρωσε όλες τις πτήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο με αποτέλεσμα το ζευγάρι να έχει μείνει εγκλωβισμένο σε ένα υπερπολυτές θέρετρο πλάι στο κύμα, χωρίς να μπορεί να αποφασίσει αν αυτό που ζει είναι όνειρο ή εφιάλτης.

maldvszeug2

Όπως εξηγεί ο Raul De Freitas σε διάφορα διεθνή μέσα που επικοινώνησαν μαζί τους, ανάμεσα τους οι New York Times και η βρετανική Daily Mail «οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας έχουν κάνει μία γενναία έκπτωση στα 750 δολάρια που κοστίζει το δωμάτιο ανά βραδια, αλλά παρόλα αυτά κάθε μέρα που μένουμε εδώ βλέπουμε τις οικονομίες μας να λιγοστεύουν».

Το ζευγάρι προσθέτει ότι έμαθαν πως όλα τα αεροδρόμια της Νοτίου Αφρικής θα κλείσουν μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες όταν ήταν ακόμα στην 4η ημέρα των διακοπών τους. Επιχείρησαν να φύγουν από τις Μαλδίβες αλλά γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι δεν προλαβαίνουν. Όπως είπαν χρειαζόντουσαν 5 ώρες για να πάνε από τις Μαλδίβες στην Ντόχα του Κατάρ όπου υπήρχε μία αναμονή 3 ωρών μέχρι την επόμενη πτήση για Γιοχάνεσμπουγκ. Η συγκεκριμένη πτήση θα κρατούσε 9 ώρες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι χρειαζόντουσαν μερικές ώρες μέχρι να πάνε στο αεροδρόμιο και να μπουν στο πρώτο αεροπλάνο σήμαιναν ένα μόνο πράγμα: δεν θα έφταναν με τίποτα στην πατρίδα πριν κλείσουν τα αεροδρόμια.

malv4

«Ξέρουμε πως όλα λένε ότι είναι παράδεισος να μένεις στις διακοπές για πάντα. Ε, το λένε μόνο και μόνο γιατί γνωρίζουν ότι μπορούν να φύγουν όποτε το επιλέξουν,» λέει το ζευγάρι που συνεχίζει να βρίσκεται στο εξωτικό νησιωτικό σύμπλεγμα για σχεδόν τρεις εβδομάδες, με μοναδική συντροφιά μερικούς υπαλλήλους του ξενοχοδείου που έχουν μείνει εκεί για να τους εξυπηρετούν, και θα μάθει αν μπορεί να ταξιδέψει μετά τις 16 Απριλίου όταν θα εξεταστεί από τις αρχές της Νοτίου Αφρικής η άρση των μέτρων.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο.

 

 

Με πληροφορίες από womantoc