Αθήνα: Προτάσεις για να περάσεις υπέροχα τις ημέρες των γιορτών

MARY POPPINS
/
23 Δεκεμβρίου, 2019
/

Μοιράσου το ...

Οι μέρες περνούν, οι γιορτές πλησιάζουν και η εορταστική διάθεση ανεβαίνει. Αν μένεις ή θα βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα οι επιλογές είναι πολλές για να περάσεις όσο καλύτερα γίνεται. Βασικό στοιχείο: Η καλή παρέα! 

stand.1

Stand-up comedy 

Κάψε το σενάριο «Reloaded X-mas Special»

 Premise Comedy Club

Οι τρεις κωμικοί δημιουργούν από το μηδέν μια παράσταση χωρίς σενάριο και χωρίς πρόβες, που βασίζεται στον κωμικό αυτοσχεδιασμό και στις εντολές του κοινού.

 Κανονικά απαγορεύεται

Λοσάντζελε

O κωμικός, στα 33 του, προσπαθεί να αντισταθεί στην ενήλικη ζωή του, χωρίς όμως επιτυχία. Μοιράζεται με το κοινό τους προβληματισμούς του, τι άλλαξε από τη στιγμή που ξεκίνησε το stand up comedy, πώς βλέπει την κοινωνία και ποια είναι τα σχέδιά του για την κατάκτηση του κόσμου.Μια βραδιά κωμωδίας με ξεχωριστό line up κάθε εβδομάδα και πρωταγωνιστές τους πιο αγαπημένους κωμικούς.

 Τάιμινγκ

Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης»
Η 4η σόλο stand up comedy παράσταση του γνωστού κωμικού καταγράφει τα αστεία και τα παράλογα που συμβαίνουν στις μικρές και τις μεγάλες στιγμές της ζωής μας.

str.8

Street food

Αυτά τα Χριστούγεννα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο με τις γεύεις! Έξω από το Christmas Theater (Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου) σε περιμένει το Christmas Street Food Village. Ένα χριστουγεννιάτικο χωριό με ξύλινα σπιτάκια και new age καντίνες που προσφέρουν γλυκές και αλμυρές γεύσεις από όλον τον κόσμο.

Αυθεντικά πιροσκί, μυρωδάτα φαλάφελ, μεξικάνικα τσούρος, αυθεντικές ιταλικές πίτσες και σπαγγέτι, αφράτες βάφλες, βιενέζικη σοκολάτα, καραμέλες καρουζέλ, μοναδικές σαλάτες και απίθανα σάντουιτς, σούπες βελουτέ, ιδιαίτερα hot dog και κρέπες. Γεύσεις που θα σας εντυπωσιάσουν!

syn.3
Εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες και εορταστικές εκδηλώσεις για όσους βρίσκονται στην Αθήνα τις ημέρες των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς. Στο Christmas Light Festival διαδραστικές χριστουγεννιάτικες εγκαταστάσεις συνθέτουν μια ξεχωριστή διαδρομή στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου έως 10/1. Στις 23/12 το αθηναϊκό κοινό έχει τη δυνατότητα να απολεύσει την Athens Big Band και την Πέννυ Μπαλτατζή στο Ολυμπία, Δημοτικό Θέατρο Μαρία Κάλλας.Στις 24 Δεκεμβρίου ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών σε ένα εντυπωσιακό οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το δημαρχιακό μέγαρο.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα εντυπωσιακό live show θα στεγαστεί στην πλατεία Συντάγματος, με οικοδεσπότες της βραδιάς τον Θέμη Γεωργαντά και τη Νάντια Μπουλέ. Οι ΜΕΛΙΣΣΕΣ, η Ήβη Αδάμου, η Demy, η Josephine και η χορευτική ομάδα Wolves θα είναι εκεί. Χριστούγεννα στο Πεδίον του Άρεως. Με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, το Πεδίον του Άρεως φιλοξενεί παραστάσεις παραδοσιακών χορών, συναυλίες, μουσικοχορευτικές παραστάσεις.

Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο χωριό στήνεται στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Το φεστιβάλ «Γιορτινή Κυψέλη» περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, γαστρονομική γωνιά όπου σεφ εμπνέονται από γνωστά παραμύθια και δημιουργούν μενού με πινελιές φαντασίας, μια παιδική pop-up βιβλιοθήκη, συναυλίες, θέατρο, μαγικά και εκθέσεις για όλη την οικογένεια (έως 29/12).
Με αποσπάσματα από την όπερα, την οπερέτα, το μιούζικαλ, καθώς και ένα σύντομο πέρασμα από τη μουσική Βιέννη, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών κλείνει το 2019 με το εορταστικό της γκαλά στο Μέγαρο Μουσικής (30/12).

cine4
Υπαίθριο σινεμά

Από τις 27 έως τις 29 Δεκεμβρίου, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο θα μεταμορφωθεί σε υπαίθριο σινεμά, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Για τρεις ημέρες, θα διοργανώνονται open air προβολές για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τις ταινίες τυλιγμένοι σε κουβερτάκια.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Οι Όρνιθες του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου, ‘πετάνε’ για δύο ημέρες στη Στέγη λίγο πριν πετάξουν με προορισμό τη Χιλή και το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Λατινικής Αμερικής. Πρόκειται να καταλάβουν για δύο μόνο παραστάσεις την κεντρική σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση σε μια μοναδική σύμπραξη Ελλήνων και Βραζιλιάνων ηθοποιών. Η ομάδα Passinho Carioca, σε συνεργασία με τους Νίκο Καραθάνο, Χρήστο Λούλη, Αμαλία Μουτούση, Στεφανία Γουλιώτη, Μάρθα Φριντζήλα και Θανάση Αλευρά, θα ηγηθεί του θιάσου για δύο μοναδικές παραστάσεις λίγο πριν από το κλείσιμο του έτους, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου. Κυριακή 12:00, Δευτέρα 17:00.

ΚΠΙΣΝ

Oι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες επιστρέφουν στον Φάρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με σκηνοθέτη τον Θωμά Μοσχόπουλο και μια διαχρονική ιστορία, το παραμύθι του Καρυοθραύστη (έως 5/1). H παραμονή Πρωτοχρονιάς ξεκινά με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων και δύο νέες «χορογραφίες» των σιντριβανιών στο κανάλι. Τα πρώτα λεπτά του νέου έτους δίνεται το σήμα για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, το καθιερωμένο πλέον SNF Run: 2020 First Run, ενώ, αμέσως μετά, η δράση μεταφέρεται στην Αγορά με ένα DJ set με τον Eddie Piller, DJ, ραδιοφωνικό παραγωγό και ιδρυτή της Acid Jazz Records.

coc.5
Έξοδος για ποτό ή cocktail

Πάρε τους φίλους σου και κανόνισε απογευματινή ή βραδινή έξοδο μετά τη δουλειά, για απόλυτη χαλάρωση και κουβεντούλα σε περιβάλλοντα πανέμορφα και αναζωογονητικά. Για να κλείσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο. Το Artisanal στην Κηφισιά, το Theory Bar & More στο Χαλάνδρι, το Momix στον Κεραμεικό, το Black Duck Garden στην Πλατεία Καρύτση, ο Κύριος Χου στα Πετράλωνα, διαθέτουν κάποιες από τις πιο όμορφες και δημοφιλείς αυλές στην πόλη. Ακόμα, μπορείς να απολέυσεις το ποτό σου με άρωμα Χριστουγέννων στο King’s Theater Wine Bar, αλλά και στο Noel.

pag.6

Δοκίμασε το πρώτο παγωτό της σεζόν

Πόσο καιρό περίμενες για να απολαύσεις ένα άκρως δελεαστικό και δροσιστικό παγωτό; Στη gelateria Le Greche στο Σύνταγμα η ιταλική τεχνογνωσία συνδυάζεται με τις αυθεντικές, ελληνικές πρώτες ύλες δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις παγωτού, με αγαπημένη το φιστίκι. Σε χωνάκι ή κυπελάκι η επιλογή είναι δική σου. Εναλλακτικά, το Hans and Gretel, ένα πραγματικό candy store με παγωτά στην καρδιά της Αθήνας, προσφέρει απίστευτες λιχουδιές από καραμέλα και ζαχαρωτά.

Όπου κι αν πας να περάσεις υπέροχα!

Καλές γιορτές,

Mary Poppins

Με πληροφορίες από Lifo

in

Ακολούθησέ μας στο Instagram! 

Mary Poppinsin

 facebookΑκολούθησε μας στο  Facebook   

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved