«Eξυπνα» φανάρια στους δρόμους της Αθήνας θα καταγράφουν τους παραβάτες

POP UP TEAM
/
16 Ιουνίου, 2020

Τα εγκαίνια του ανανεωμένου Θαλάμου Επιχειρήσεων Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυκλοφορίας, (ΘΕΠΕΚ) και παράλληλα ένα νέο πρόγραμμα με την εγκατάσταση «έξυπνων» σηματοδοτών στους δρόμους της Αθήνας πραγματοποίησαν σήμερα, στον χώρο όπου στεγάζεται ο Θάλαμος στο ισόγειο της ΓΑΔΑ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου, του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη και του αρχηγού της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σε ό,τι αφορά τα φανάρια που θα καταγράφουν τους παραβάτες, σε πρώτη φάση θα τοποθετηθεί πιλοτικά ένα, σε σημείο που δεν αποκαλύφθηκε.

Ο «έξυπνος» σηματοδότης θα φέρει ένα σύστημα με κάμερα, που θα ενεργοποιείται αυτόματα μόλις παραβιάζεται το κόκκινο και θα καταγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του παραβάτη.

Τα αποτελέσματα θα αξιολογηθούν, προκειμένου να επεκταθεί το μέτρο σε όλη την Αττική.

Η αναβάθμιση του ΘΕΠΕΚ, εκτός από τον εκσυγχρονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, περιλαμβάνει, επίσης, την αποκατάσταση όλων των καμερών ελέγχου κυκλοφορίας στους δρόμους και τη συντήρηση των υπολοίπων από τα συνεργεία της Περιφέρειας που ανέλαβε το έργο. Συνολικά, σε όλο το λεκανοπέδιο υπάρχουν 235 κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, επίσης, ο διευθυντής της Τροχαίας Αττικής, Σπύρος Λάσκος, ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας της Αθήνας και πολλοί αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags :

Μοιράσου το ...

popup-logo-white

Διαπιστευμένο Μέλος στο Μητρώο Online Media του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης

© 2024 Spread Media - All Rights Reserved